Thursday, October 29, 2009

malam itu sunyi.

tah ape yang aku mengarut..
busan kot.
yang kantoi tu biase la..budak baru belajar.ehek!

video

Wednesday, October 28, 2009

kawan oh kawan!

mase kita sekolah dulu,kita ta bole je tengok akk senior yang konon2 sosial..kita bajet kita neh bakal jadi muda mudi yang baek,ta terpengaruh,muslimah kot..tu mase sekolah dulu lah..aku pon terkezut lau pat tau yang besties aku merokok..eheh!bila ditanya,jawapannye ta aje.."eh,ta la..takan aku nk merokok.ta baek tok kesihatan"caittt!!
tu ceritera sekolah lah..asal dapat tau je ade orang ne suka tuka2 bf,dengan cepat gosip tohh tersebar..laku plak macam kuih cakoi yang abg kat tepi jalan tu jual.."isk!salunye dy tuka bf erk??"
padahal bila kita dah lebih remaja,kita lagi advanced..hurm!
alah..cerita sekolah la kan..

mase kat sekola banyak sangat team-team futsal negara...team tuh,ta ngam la ngan team yang neh.team ne gedik sngat lah...ta boley jmpe,mate mesti automatik jadi 180 darjah.jelingnya macam nk bunuh pula...bila slah sorang ahli team ne kawan ngan team laen,alah..mula la buat kuih talam katanya..kesian budak tu.dia bukan na bermusuh macam kau orang..ta pasal-pasal budak tu yang kena pulau..hey,entah la..lau masuk dewan persidangan negara,musty banyak benda yang dorang nk pertikaikan..tu ceritera sekolah la kan.

mase sekolah dulu,mesti ade sorang daripada kawan-kawan kita yang ranking..bukan ranking study la..ranking buat cerita top..dia la hebat..dia la paling lawa..dia la paling kaya..bapak dia ade share ngan donald trump..dia paling up-to-date..dia kawan ngan senior yang famous..dia market tinggi!pergi mana-mana orang kenal..ceritera masa skola la lan..

tapi sekarang,bila kita kaji selidik cari formula balik..sebenarnya team-team yang ta ngam ne lah yang berkawan mati-matian..aku salud...itulah misterinya..kawan-kawan yang kita agung-agungkan itu belum tentu akan jadi kawan suka duka bukan..kadang-kadang ade je yang na tikam kita dari belakang..nasib baek kita ada ilmu mempertahankan diri!kita tau je dia na tikam,kita elak pakai kaki..lepastu,kita blah la...btol kan..???

Tuesday, October 27, 2009

ditemu,menduga

dia itu menyuruh aku mengisi borang yang ade bm ngn bi tulisannye. isi dengan xberapa cermat sebab aq sejuk bawak motor dari rumah (ayat tutup segan).haish..tbe aku rase air-cond lam opis toh mcm kat kutub utara yang ke utara sket lgi..aku cover cun lagi la.padahal kasut high heels yang aku pakai santek2 tuh da nk tecabut tgh jalan kot..tapi takpe,aku wat2 cam xde pe..relax kat pertama complex smbil mkn corn flakes.

tbe2 dia itu bercakap dengan bahase yang..aduh,paham tapi mcm slank lari sket..hehhehe..berderau darah aku mse dy soh cakap mcm.."tell me about yourself".hahh???pe ku nk jawab??name saye hazlina.dok kL.blaja shah alam..isk!klaka kan....lau dia tu soh aku ngomong jakarta,uiiihh...laju je aku boh!

dia itu sngaje nk menjatuh kan aku didepan 3kerusi yang takde orang.."why u choose culinary as your course"..logik x soklan dy??"mse sy kecik,mak sye asik soh saye memasak je..sampai saye dah expert!"(bongkak sangat nh)"i can cook..i love cook..cook is my prirority"ahahahah!!!

kesedaran melampau?

harini aku hampir jadi gila..aku pon taktu lah kenapa aku nih bodoh sangat rasa mcm tu..kenapa la mesti aku jadi sebodoh dan setolol itu??
aku taktau la perasaan ape yang aku cuba tunjukkan kat dy..tapi kedatangan aku pada mulanya mmg nk menjernihkan keadaan..tpi bile sampai,aku jadi tak tentu arah,meracau mcm cacing kepanasan..
ok,at 1st that was my fault..mmg ade silap aku sebelum tu..silap yang mmg susah nk dimaafkan..aku berterimakasih sbb dy still ley trime aku lam keadaan tuh..panjang sgt bde yang dy perkatakan,dan xde sepatah pon yang aku jawab..heyy!!!aku pon taktau la mse tu aku rase ape..
aku rase cam nk lari laju-laju..pastu tggu kereta langgar aku..biar aku mati jek kot aku rase mse tuh.
sumpah!tak ada kekuatan lansung kat aku mse tu utk jelaskan keadaan sebenar kat dy...aku cuma angguk2 geleng2 jek..sebab aku rase mase tu jalan aku akan terus ke neraka jahanam..xde hisab utk kali kedua atau ketiga lagi dah...
bila ditanye,aku diam..macam PATUNG..dia nk jawapan,aku tak leyh bagi..sbb aku mmg rase aq mcm PATUNG..bila dah sampai syurga dunia aku,aku jadi tak tentu arah.aku rase banyak yang aku tak dapat nk cakap..arrggghhh!!begok amat sih aku!

hurm..but its okay lah..aku dah tanak terus menerus berkungfu fighter ngan dy tohh.penatnye mengalahkan mohamed ali yang bergusti.sakitnye lebih drp john xena yang hari2 kene belasah ngan undertakker.menangnya tak jugak..mcm team bola yang xpena menang world cup.sian kan weh..

p/s:tp lagi penat aku sbb jd rider arinih..kimak leh sesat jalan plak.nme je dok kL 19 tahun ouh..
hahaha

Sunday, October 25, 2009

shukran ya shajan...

shukran ya shajan...
sakitnya bila dikhianati cinta sendiri..sakitnya bila pengkhianatan itu tiada penawarnya.
shukran ya shajan..
aq kalah dalam perang yg tak kan pernah ada kesudahan ni...aq sendiri menyaksikan kekalahan itu dengan linangan airmata yang tiada hentinya..
shukran ya shajan..
setiap kata-kata semangat yang pernah kau berikan takkan pernah pudar dari memori.
dan kata-kata yang membuat aq lemah juga akan sentiasa segar dalam ingatan..
ya shajan,
apa perasaan kau bila aq yang mengkhianatinya..bila aq yang mencuba menduakan cinta..bila aku yang bersifat keanak-anakan..
dia sangat membuat aq sedar..
yang dia tak pernah perlukan aku..
tak pernah menharapkan apa-apa dari aku..
cuma aku,yang terintai-intai cinta dalam hatinya..
yang cuma membangkitkan rasa sayang yang takkan pernah ada..
ya shajan,
shukran kerana memberi aku peluang untuk mecinta dan rasa dicintai..

SHUKRAN YA SHAJAN...

Saturday, October 24, 2009

familinista!


familinista neh sebenarnya satu pertubuhan sosial suka-suka..
ia ditubuhkan pada bulan puasa tahun 2009 oleh beberapa org 'queen' yang pada mulanya cumalah teman serumah..
akan tetapi,bila terdapat pertambahan dalam isi bilanagn rumah dan kawan-kawan yang datang berkunjung..akhirnya,mereka bersepakat untuk menjadikan fmilinista neh sebagai lebih kurang cam satu group lah..
at the first..familinista neh sangat best sebabnye kiteorang wat the whole people sebagai adik beradik..ade abang and akak..ade juga abang tp macam adik..hahahhh!and ade jugak kak cik,kak ngah,kak longkong..(eh,yg ni aku tipu je)hehehhe..
ape yangbest nagn familinista is,kiteorang suke hang out lepak-lepak buang masa dan tenaga yang ade..
tpi bkn selalu lah,ade juga kitorg wat kerja-kerja amal..macam membanting tulang kemas umah sendiri..wakakaka!
ahli-ahli familinista nih sangat suka merayap..kitorg mmg ske g kacau bapok kat mentari court.ahakz!(lgi cerita tipu)
xdelah..hakikatnye kitorg is a famili yang suka jalan-jalan lah...karoke ke,shopping ke,(mcm la ade wet ek)picnic ke,trip ke..hurm..
to all familinista,korang mmg xaxau lah!hehhehee...

FUCK IT OFF FUCKER...

bila kite sume cakap sal 'love' sumeorg akan terfikir org ketiga.kedatangan orang ketiga dalam a relationship tuh mmg mendatangkan kesusahan yang teramat sangat2..tapi lagi kejam bila pasangan sendiri yang gi melayan baek punye..kadang2 aq terase aku nih mcm pukimak plak bile terpakse wat bodoh and wat2 macam takde pape yang berlaku.sedangkan pompuan tuh ngah berbahagia ngan bf aku..caitt!!itu perempuan tara malu juga ka..ko kan dah tahu hakikatnyer.ko dah buruk2kan jantan tuh pastu tbe "i love you pumpkin" kat status..bapak kau gile..bile mase dy jd pumpkin ko jd munchkin??abes aq sape??pecacai angkat najis kau ke setan..
hurm..tp lam nih je lah aku berani..nk sound direct,nnti dy ugut nk bunuh aku plak..maklum lah,backup besar..but sorry,lau aku nk wat,aku dah wat ok..

jantan nih pon cam sial kadang2..i know u love me,but please aq bukan patung yang duduk betenggek kat tepi kau..nk tgk je dy cakap, ilove u,i need u,u are my pumpkin..FUCK IT OFF FUCKER...

bila aku tanya kau suka ke tak aku buat mcm tuh,kau cakap tak suka.tapi kau sendiri yg buat..aq pon ade perasaan jugak..aku boleh je sabar.tapi ade tahap lah..takkan aku nk sabar sampai da tgk ngan mate aku sendiri dia beromen ngan kau plak kan..
fikirlah...

Tuesday, October 6, 2009

Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali

Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta bukan
Kebutuhan mu


Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau.. kau begitu

Teruskan lah… teruskan lah..