Wednesday, December 30, 2009

mereka





terima kasih buat mereka.
yg telah menceriakan hdup aku.
rse cm jmpe keluarga bru..

indonesians trainee.
all the ways from jakarta and bandung.
seronok dpt kenal.
rse pengalaman br dengan cr hidup mereka.
sgt2 berbeza..
tapi dorg sgt2 lah rendah diri.
respect!
ngeeee~

makasih ya temen2..
kenangan manis dr kalian bt gw.
luvv.

Saturday, December 12, 2009

berakhir


inilah dia.wajah terbarunya.
wajah yang cuba untuk tidak menunjukkan kesedihan yang merungkai dihatinya.banyak yang dia lalui sepanjang tahun ini.
2009,

bakal berakhirlah sebuah lagi kisah kehidupan.

tahun yang bakal menjelma,belum tahu lagi...



inilah keluarganya.
.familinista
.sebuah keluarga yang pernah bersama-sama dengannya menempuh semua dugaan sebagai seorang pelajar yang jauh dari ayah dan mak.

hurm..terlalu banyak kenangan dengan ini...
cakap lah kemana saja,merekalah yang ada.baik ke mamak belakang,restoran DE,seksyen 7,8,9,10,dataran shah alam.
mana-mana tmpat yang bakal disinggahi,akan jadi satu tempat yang diingati buat selamanya..yeke??
hehehe...
korang banyak memberi erti persahabatan.walaupun ada baik dan buruknya sebagai kesan sampingan.terima kasih.




dia pau.
kawan yang baik.kenal dy,kenal semuanya.
makin ramai kawan.banyak pengetahuan.
kenal dengan lebih dalam hidup yang dicari.

dia yang selalu hulurkan bantuan.tk kira tenaga,wang ringgit atau apa saja.asalakan dia mampu,dia sedia membantu.

terima kasih pau.you will always be my friend.foreva.




satu lagi kenangan yang ntah la samada bakal kekal dalam ingatan atau dibuang sekadar sebagai kenangan yang tak meninggalkan kesan.

tapi,masa berlakunya kenangan ni,kita semua masih sekepala
semua dilakukan bersama.gelak tawa,ah! susah nak lupa la..
sampai tiba,waktunya semua mencari perubahan untuk diri sendiri.alhamdulillah yang ke arah kebaikan.
aku salud mereka.
nana.kekal kawan sehidup semati aku selama-lamanya.
i love you nana.



bulan puasa.
lagi lah banyak benda yang aku lalui..
ish..
nk cerita,4 jilid pun lum tentu abes lagi..
macam-macam..
nanges
ketawa
susah hati
linang airmata..
tabahnya masa ni.
tak sangka kan???
syukur..tuhan masih sayangkan umatnya yang hina ini..
amin....




holiday inn!
bila sesuatu yang kita rancang,menjadi dan sangat berjaya,pasti kita akan rasa bangga dan bahagia bukan???
melaka was such a great holiday..
walaupun percutian yang tak mewah,tak seberapa..
tapi sebagai menghargai erti persahabatan yang terjalin dan menjalin sebuah lagi persahabatan baru,
tak ada salahnya kan..
ini yang akan ku simpan lam ingatan.byk yang kitorang tempuh before dpt percutian ne kan kawan-kawan???
thank you semua..




muhammad shafiq.kenangan manis,kenangan pahit.
datang dengan harapan,tapi tak pulang dengan kejayaan pun??

hahaha~

he was the one who came into my life and gave me too much confident.
but then,he just went away when i started to feel serious with his love.

fucked up.terima kasih.

walau macam mana pun,dia lah teraju utama yang menghidupkan setiap perkara yang terjadi pada aku.
tak kisah lah buruk atau baiknya.
dia semangat aku masa aku jatuh.
dia ketawa aku,bila aku sedih.
dia lah yang mewarnakan setiap kenangan yang aku lalui sepanjang tahun 2009 ini.
terima kasih sekali lagi.


maka,berakhirlah ceritera 2009.habis dah sebuah lagi kisah ramaja yang masih lagi mencari erti kehidupan sebenar.

kami masih muda.jangan halang kami.
asalakan kami boleh lagi berfikir sewaras-warasnya..
insyallah..
welcome 2010..
aku tunggu....

Thursday, November 19, 2009

tega


tak tega aku tengok dia lelah..
bahagianya aku jika dapat aku bahagiakannya..
setiap benda yang berbagi antara aku dan dia adalah takdir..
tapi,
dia tega jatuh hati...

aku dah tak berdaya membuktikan cinta yang aku ada untuknya...
sia-sia aku setia..

tak tega aku melihat dia sendiri...
walaupun hakikatnya dia tak perlukan aku...

aku tau aku tak sempurna..
tapi aku cuba utk jadi yang terbaik..
utk jd yang tidak menghampakannya...
aku sedia diuji,

patut lah..
dia mintak aku sentiasa ada dengannya..
tapi,
dia selalu bercanda,andai wajahku terganti...


munkin dia tak lihat,
terkadang malaikat tak bersayap,tak cemerlang,tak rupawan...
malaikat itulah yang pernah menjadi pendampingnya satu ketika itu...

terima kasih atas teganya membuat aku betul-betul mengerti hati kau itu...
terima kasih atas cintanya yang pernah ada walau cuma suku dari hati kau itu...


dan,

sangat-sangat aku menghargainya..
sudahlah..
jangan kau tusuk dengan pisau tajam lagi hatinya..
dia dah pun berdarah hatinya...
luka yang entah bila akan sembuhnya..

menjadi

menjadi yang terbaik..
menjadi yang sempurna..
menjadi yang memahami dirinya..
menjadi yang tercantik di hatinya...
menjadi yang terindah dimatanya..

ternyata sia-sia.


ternyata aku bukan yang terbaik..
ternyata dia lebih memilih yang indah dipandang,
ternyata yang dia memandang pada keindahan luaran..
ternyata dia tidak lagi setia padaku..

kenapa?

aku sendiri tidak pasti..
itu lah cinta..sentiasa datang tanpa diundang..
pergi juga tanpa diinginkan..


seandainya dah tak serasi..
janganlah pandang keburukannya...
pandanglah setiap kebaikannya..
kerana dengan itu,

cinta akan dapat bertahan tanpa ada kalimat
perpisahan....

Tuesday, November 17, 2009

tersenyum...

lihat wajah itu.
dy tersenyum bukan?
walau pada hakikatnya dia menyimpan banyak perkara di benak hatinya.
bnyak yang tidak dapat dia ungkapkan dengan kata-kata.
hanya tangisan yang mampu meredakannya sementara.
menangis lah selagi kau punya airmata.nanti bila dah tak ada jangan kau sesali pula.
menangis lah kau sepuasnya.
kerana pada akhir cerita,senyum tetap memberikan kepuasan dan makna yang tiada bandingannya..
jangan pula kau lupa yang kita masih ada DIA yang maha ESA.....
senyum lah....

Monday, November 16, 2009

PERTAMA KALI...

pertama kali,langkah kurang berani.melihat kiri dan kanan,depan dan belakang,takut ada yang salah.
pertama kali,setiap kata kaku.bahasa melayu bagai baru dipelajari hari ini.
pertama kali,tiba penyakit parkinson menyerang.rasanya aku tak ada sejarah keturunan penyakit itu.tapi kenapa hari ini?
pertama kali,kerana parkinson jariku berdarah.siot je!
pertama kali,aku mengulangi sejarah pelajaran yang sebenarnya memamg aku tak suka masa belajar kat kolej..
tapi..buat pertama kali,enjoynya masuk cold kitchen nih..
pertama kali,berjumpa orang yang tak aku kenali.lain orang dan ragamnya.tapi menghiburkan.indah kenangan pertama kali...

Sunday, November 15, 2009

cinta hati@cinta mati?

cinta hati,dipuja dipuji sampai-sampai makan diri.
cinta mati,cukuplah ada disisi tak perlu jadi pemuja sejati,
cinta hati,bila sakit dikhianati padam terus dari hati,
cinta mati,biar berkali-kali sakitnya hati tapi cinta takkan mati?
cinta hati,dy kacak aq cantik.biar padan biar sesuai,
cinta mati,kau busuk pon aku yang bau bukan?
cinta hati,enjoy sama-sama.nanges sendiri-sendiri je!
cinta mati,enjoy ngan dia,nanges?ntah ler...
cinta hati,i love you,u love me dalam msg.kebenaran,sebelah ade betina lain??
cinta mati,kau buat la ape pon.aku tak kesah.asalkan kau setia.ye ke babe!?
cinta hati,jumpa sayang-sayang..tak jumpa kutuk-kutuk belakang.ish!
cinta mati,tunggu aku sampai matahari terbit sebelah barat,sampai kau,kita dan semua takde lagi atas dunia ni.
pilih lah sendiri..
cinta hati @ cinta mati....

Thursday, October 29, 2009

malam itu sunyi.

tah ape yang aku mengarut..
busan kot.
yang kantoi tu biase la..budak baru belajar.ehek!

video

Wednesday, October 28, 2009

kawan oh kawan!

mase kita sekolah dulu,kita ta bole je tengok akk senior yang konon2 sosial..kita bajet kita neh bakal jadi muda mudi yang baek,ta terpengaruh,muslimah kot..tu mase sekolah dulu lah..aku pon terkezut lau pat tau yang besties aku merokok..eheh!bila ditanya,jawapannye ta aje.."eh,ta la..takan aku nk merokok.ta baek tok kesihatan"caittt!!
tu ceritera sekolah lah..asal dapat tau je ade orang ne suka tuka2 bf,dengan cepat gosip tohh tersebar..laku plak macam kuih cakoi yang abg kat tepi jalan tu jual.."isk!salunye dy tuka bf erk??"
padahal bila kita dah lebih remaja,kita lagi advanced..hurm!
alah..cerita sekolah la kan..

mase kat sekola banyak sangat team-team futsal negara...team tuh,ta ngam la ngan team yang neh.team ne gedik sngat lah...ta boley jmpe,mate mesti automatik jadi 180 darjah.jelingnya macam nk bunuh pula...bila slah sorang ahli team ne kawan ngan team laen,alah..mula la buat kuih talam katanya..kesian budak tu.dia bukan na bermusuh macam kau orang..ta pasal-pasal budak tu yang kena pulau..hey,entah la..lau masuk dewan persidangan negara,musty banyak benda yang dorang nk pertikaikan..tu ceritera sekolah la kan.

mase sekolah dulu,mesti ade sorang daripada kawan-kawan kita yang ranking..bukan ranking study la..ranking buat cerita top..dia la hebat..dia la paling lawa..dia la paling kaya..bapak dia ade share ngan donald trump..dia paling up-to-date..dia kawan ngan senior yang famous..dia market tinggi!pergi mana-mana orang kenal..ceritera masa skola la lan..

tapi sekarang,bila kita kaji selidik cari formula balik..sebenarnya team-team yang ta ngam ne lah yang berkawan mati-matian..aku salud...itulah misterinya..kawan-kawan yang kita agung-agungkan itu belum tentu akan jadi kawan suka duka bukan..kadang-kadang ade je yang na tikam kita dari belakang..nasib baek kita ada ilmu mempertahankan diri!kita tau je dia na tikam,kita elak pakai kaki..lepastu,kita blah la...btol kan..???

Tuesday, October 27, 2009

ditemu,menduga

dia itu menyuruh aku mengisi borang yang ade bm ngn bi tulisannye. isi dengan xberapa cermat sebab aq sejuk bawak motor dari rumah (ayat tutup segan).haish..tbe aku rase air-cond lam opis toh mcm kat kutub utara yang ke utara sket lgi..aku cover cun lagi la.padahal kasut high heels yang aku pakai santek2 tuh da nk tecabut tgh jalan kot..tapi takpe,aku wat2 cam xde pe..relax kat pertama complex smbil mkn corn flakes.

tbe2 dia itu bercakap dengan bahase yang..aduh,paham tapi mcm slank lari sket..hehhehe..berderau darah aku mse dy soh cakap mcm.."tell me about yourself".hahh???pe ku nk jawab??name saye hazlina.dok kL.blaja shah alam..isk!klaka kan....lau dia tu soh aku ngomong jakarta,uiiihh...laju je aku boh!

dia itu sngaje nk menjatuh kan aku didepan 3kerusi yang takde orang.."why u choose culinary as your course"..logik x soklan dy??"mse sy kecik,mak sye asik soh saye memasak je..sampai saye dah expert!"(bongkak sangat nh)"i can cook..i love cook..cook is my prirority"ahahahah!!!

kesedaran melampau?

harini aku hampir jadi gila..aku pon taktu lah kenapa aku nih bodoh sangat rasa mcm tu..kenapa la mesti aku jadi sebodoh dan setolol itu??
aku taktau la perasaan ape yang aku cuba tunjukkan kat dy..tapi kedatangan aku pada mulanya mmg nk menjernihkan keadaan..tpi bile sampai,aku jadi tak tentu arah,meracau mcm cacing kepanasan..
ok,at 1st that was my fault..mmg ade silap aku sebelum tu..silap yang mmg susah nk dimaafkan..aku berterimakasih sbb dy still ley trime aku lam keadaan tuh..panjang sgt bde yang dy perkatakan,dan xde sepatah pon yang aku jawab..heyy!!!aku pon taktau la mse tu aku rase ape..
aku rase cam nk lari laju-laju..pastu tggu kereta langgar aku..biar aku mati jek kot aku rase mse tuh.
sumpah!tak ada kekuatan lansung kat aku mse tu utk jelaskan keadaan sebenar kat dy...aku cuma angguk2 geleng2 jek..sebab aku rase mase tu jalan aku akan terus ke neraka jahanam..xde hisab utk kali kedua atau ketiga lagi dah...
bila ditanye,aku diam..macam PATUNG..dia nk jawapan,aku tak leyh bagi..sbb aku mmg rase aq mcm PATUNG..bila dah sampai syurga dunia aku,aku jadi tak tentu arah.aku rase banyak yang aku tak dapat nk cakap..arrggghhh!!begok amat sih aku!

hurm..but its okay lah..aku dah tanak terus menerus berkungfu fighter ngan dy tohh.penatnye mengalahkan mohamed ali yang bergusti.sakitnye lebih drp john xena yang hari2 kene belasah ngan undertakker.menangnya tak jugak..mcm team bola yang xpena menang world cup.sian kan weh..

p/s:tp lagi penat aku sbb jd rider arinih..kimak leh sesat jalan plak.nme je dok kL 19 tahun ouh..
hahaha

Sunday, October 25, 2009

shukran ya shajan...

shukran ya shajan...
sakitnya bila dikhianati cinta sendiri..sakitnya bila pengkhianatan itu tiada penawarnya.
shukran ya shajan..
aq kalah dalam perang yg tak kan pernah ada kesudahan ni...aq sendiri menyaksikan kekalahan itu dengan linangan airmata yang tiada hentinya..
shukran ya shajan..
setiap kata-kata semangat yang pernah kau berikan takkan pernah pudar dari memori.
dan kata-kata yang membuat aq lemah juga akan sentiasa segar dalam ingatan..
ya shajan,
apa perasaan kau bila aq yang mengkhianatinya..bila aq yang mencuba menduakan cinta..bila aku yang bersifat keanak-anakan..
dia sangat membuat aq sedar..
yang dia tak pernah perlukan aku..
tak pernah menharapkan apa-apa dari aku..
cuma aku,yang terintai-intai cinta dalam hatinya..
yang cuma membangkitkan rasa sayang yang takkan pernah ada..
ya shajan,
shukran kerana memberi aku peluang untuk mecinta dan rasa dicintai..

SHUKRAN YA SHAJAN...

Saturday, October 24, 2009

familinista!


familinista neh sebenarnya satu pertubuhan sosial suka-suka..
ia ditubuhkan pada bulan puasa tahun 2009 oleh beberapa org 'queen' yang pada mulanya cumalah teman serumah..
akan tetapi,bila terdapat pertambahan dalam isi bilanagn rumah dan kawan-kawan yang datang berkunjung..akhirnya,mereka bersepakat untuk menjadikan fmilinista neh sebagai lebih kurang cam satu group lah..
at the first..familinista neh sangat best sebabnye kiteorang wat the whole people sebagai adik beradik..ade abang and akak..ade juga abang tp macam adik..hahahhh!and ade jugak kak cik,kak ngah,kak longkong..(eh,yg ni aku tipu je)hehehhe..
ape yangbest nagn familinista is,kiteorang suke hang out lepak-lepak buang masa dan tenaga yang ade..
tpi bkn selalu lah,ade juga kitorg wat kerja-kerja amal..macam membanting tulang kemas umah sendiri..wakakaka!
ahli-ahli familinista nih sangat suka merayap..kitorg mmg ske g kacau bapok kat mentari court.ahakz!(lgi cerita tipu)
xdelah..hakikatnye kitorg is a famili yang suka jalan-jalan lah...karoke ke,shopping ke,(mcm la ade wet ek)picnic ke,trip ke..hurm..
to all familinista,korang mmg xaxau lah!hehhehee...

FUCK IT OFF FUCKER...

bila kite sume cakap sal 'love' sumeorg akan terfikir org ketiga.kedatangan orang ketiga dalam a relationship tuh mmg mendatangkan kesusahan yang teramat sangat2..tapi lagi kejam bila pasangan sendiri yang gi melayan baek punye..kadang2 aq terase aku nih mcm pukimak plak bile terpakse wat bodoh and wat2 macam takde pape yang berlaku.sedangkan pompuan tuh ngah berbahagia ngan bf aku..caitt!!itu perempuan tara malu juga ka..ko kan dah tahu hakikatnyer.ko dah buruk2kan jantan tuh pastu tbe "i love you pumpkin" kat status..bapak kau gile..bile mase dy jd pumpkin ko jd munchkin??abes aq sape??pecacai angkat najis kau ke setan..
hurm..tp lam nih je lah aku berani..nk sound direct,nnti dy ugut nk bunuh aku plak..maklum lah,backup besar..but sorry,lau aku nk wat,aku dah wat ok..

jantan nih pon cam sial kadang2..i know u love me,but please aq bukan patung yang duduk betenggek kat tepi kau..nk tgk je dy cakap, ilove u,i need u,u are my pumpkin..FUCK IT OFF FUCKER...

bila aku tanya kau suka ke tak aku buat mcm tuh,kau cakap tak suka.tapi kau sendiri yg buat..aq pon ade perasaan jugak..aku boleh je sabar.tapi ade tahap lah..takkan aku nk sabar sampai da tgk ngan mate aku sendiri dia beromen ngan kau plak kan..
fikirlah...

Tuesday, October 6, 2009

Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali

Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta bukan
Kebutuhan mu


Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau.. kau begitu

Teruskan lah… teruskan lah..